Beurer BF 100

Beurer BF 100

34 800 Ft-tól 13 ajánlat
Megközelítés:
Javasolt útvonal:  

További ajánlataink

48 990 Ft
Ingyenes kiszállítás
Utánvét kezelési díj: 490 Ft

Raktáron

Hasonló tulajdonságokkal rendelkező további termékeink

További Beurer termékek: Beurer Testzsírmérő

Termékleírás
 • Levehető kijelző (XXL méret)
 • Pontos mérési adatok 8 elektródával
 • Testzsír, testvíz, csontsúly és izomráta meghatározása
 • Terhelhe tőség: 150 kg
 • AMR/BMR
 • 5 aktivitási szint
 • Felhasználó memória: 10 + vendég
 • Adat memóriahely: 30
 • Kijelző méret: 120x 46 mm
 • Számjegyméret: 22 mm
 • Lépőfelület: 33 x 30 cm
 • 6 x 1,5V AA elemmel
 • PC kapcsolat (USB kábel és szoftver)
 •  
A készülék működése
A diagnosztikai mérleg használatával jelentős lépést tett egészsége megóvása érdekében. A mérleg testsúlyának megmérésére, valamint személyes fitnesz adatainak elemzésére szolgál. A készülék magáncélú alkalmazásra lett kialakítva. Az elemzés a megbízható BIA (bioelektromos impedancia analízis, lásd: „ A mérés elve, A mérés elve 7. oldal) elv alapján működik. Ennek során ennél a mérlegtípusnál nem egy, hanem két különböző frekvenciát is alkalmaznak az elektromos ellenállás (impedancia) minél pontosabb meghatározása érdekében. Emellett a testtel való elektromos kapcsolatot 4 kézi és 4 lábelektróda biztosítja, mely jóval pontosabb mérést és ezáltal pontosabb elemzést tesz lehetővé.
A mérési eredmények 2 méteres hatótávig rádiósugárzással továbbítódnak. Az összes beállítás könnyen és egyértelműen elvégezhető az új kialakítású menüben, mely a nagy kijelzőn 5 nyelven érhető el. Így a kijelzőt rajta lehet hagyni a mérlegen, fel lehet állítani külön, vagy akár a falra is fel lehet szerelni.

Az értékek hosszú távú elemzése esetén a fájlokat a mellékelt USB-kábel és a program segítségévelb számítógépen is tárolhatja. Ezentúl a mérleg lesz a személyi fitneszedzője. A mérleg a következő funkciókkal rendelkezik:
Testsúlymérés (100 g-os pontossággal).
A test zsír- és víztartalmának, illetve izomaránynak (0,1%-os pontossággal), a csonttömegnek (100 g-os pontossággal), valamint az aktív és alapanyagcserének (Kcal-ban) a kiszámítása.
A zsír- és izomarány elkülönült mérése a test felső és alsó felén, és a részeredmények megjelenítése.
A testsúly és a testzsír diagramos megjelenítése.
A legutóbbi 30 mérés megjelenítése 10 személy esetén.
Egyszeri, gyors elemző funkció vendégek mérésére.
Dátum- és időkijelzés készenléti üzemmódban.
Biztonsági utasítások
Kérjük, hogy figyelmesen olvassa át ezt a használati utasítást, őrizze meg a
későbbi használatra, tegye lehetővé, hogy a többi felhasználó is hozzáférjen,
és tartsa be a benne foglalt utasításokat.

A mérleget tilos orvosi implantátumokkal (például szívritmusszabályozóval) rendelkező személyeknek használniuk, mert ez a működésüket megzavarhatja.
Terhesség alatt ne használja, mivel a magzatvíz miatt a mérés pontatlan lehet.
Ne álljon a mérleg szélére, mert az felbillenhet!
Tartsa távol a gyermekeket a csomagolóanyagtól (fulladásveszély). Az elemekkel kapcsolatos figyelmeztetések
Az elemek lenyelése életveszélyes lehet! Tárolja őket olyan helyen, ahol kisgyermekek nem férhetnek hozzájuk. Az elemek lenyelése esetén azonnal orvoshoz kell fordulni!
A lemerülő elemeket időben cserélje ki.
Mindig egyszerre cserélje ki az elemeket, és mindig azonos típusú elemeket használjon.
Az elemeket nem szabad feltölteni vagy más módon újra aktiválni, illetve szétszedni, a tűzbe dobni vagy rövidre zárni.
A kifolyó elemek a készülék sérülését okozhatják. Ha hosszabb időn keresztül nem használja a készüléket, akkor vegye ki az elemeket az elemtartó rekeszből.
Amennyiben a tartóban lévő elemek egyike kifolyik, védőkesztyű viselése mellett alaposan tisztítsa ki az elemtartót egy száraz ruhával.
Az elemek mérgező anyagokat tartalmazhatnak, melyek az egészségre és a környezetre károsak lehetnek. Ezért az elemeket feltétlenül a vonatkozó törvényi rendelkezéseknek megfelelően ártalmatlanítsa. Az elemek soha ne kerüljenek a normál háztartási hulladékba. Általános tudnivalók
A készülék kizárólag egyéni használatra, nem pedig orvosi vagy kereskedelmi célra készült.
Vegye figyelembe, hogy a műszaki megoldásból adódóan előfordulhatnak mérési eltérések, mivel ez az eszköz nem professzionális, gyógyászati használatra készült hitelesített mérleg.
A mérleg maximális teherbírása kb. 150 kg (330 lb, 24 St).
A kiszállításkor a mérleg a „cm és „kg mértékegységre van beállítva. A mértékegység beállításáról bővebb információt a „Beállítás című fejezet tartalmaz.
Állítsa a mérleget vízszintes, stabil felületre, ez ugyanis előfeltétele a helyes mérésnek.
A mérleget óvja az ütésektől, a nedvességtől, a portól, vegyszerektől, az erős hőmérsékletingadozásoktól és a túl közeli hőforrásoktól (kályha, fűtőtest).
Győződjön meg róla, hogy nem kerül folyadék a mérlegre. Soha ne merítse vízbe a mérleget. Soha ne mossa el a mérleget folyó vízben.
Ne helyezzen semmit a mérlegre, ha nem használja azt.
A gombokat ne nyomja meg túlzott erővel vagy hegyes tárggyal.
A mérleget ne tegye ki magas hőmérsékletnek vagy erős elektromágneses mezőnek (pl. mobiltelefon).
A készüléken javításokat csak az ügyfélszolgálat vagy az erre jogosított kereskedő végezhet. Reklamáció előtt először mindig ellenőrizze az elemeket, és szükség esetén cserélje ki őket.
Amennyiben készülékeink használatával kapcsolatban kérdései merülnének fel, kérjük, forduljon a kereskedőhöz vagy ügyfélszolgálatunkhoz.
Minden mérleg megfelel az EK 2004/108/EC irányelvében foglaltaknak. Amennyiben készülékeink használatával kapcsolatban kérdései merülnének fel, kérjük, forduljon a kereskedőhöz vagy ügyfélszolgálatunkhoz.

A készülék leírása
Áttekintés

1 Lábelektródák, bal láb
2 Kezelőpanel kijelzővel
3 Az üzemi állapot kijelzője
4 Lábelektródák, jobb láb

Kezelőpanel kijelzővel
5 Kézelektródák, bal kéz
6 Kézelektródák, jobb kéz

7 set Beállítógomb, beállítások elfogadása

8   Menü: felfelé gomb
9  Menü: lefelé gomb

10 ON gomb
11  Beállítás: felfelé gomb
12  Beállítás: lefelé gomb

Elemzés a kezelőpanellel
Megjegyzés
Az (5) és (6) elektródákkal való biztos érintkezés érdekében a kezelőpanel elő- és hátoldalát is fogja meg mindkét kezével.
A kezelőpanel összeszerelése
A kezelőpanel elhelyezése A kezelőpanelt választás szerint lehet kézben tartani, vízszintes felületre tenni vagy a mérlegen hagyni. Az ábrán látható módon csúsztassa ki a tartólapot (a mérleg hátoldalán), és helyezze fel rá a kezelőpanelt. A tartólapon egy mágnes található - ez rögzíti a helyére a kezelőpanelt.

Falra szerelés
A tartozékkészlettel (fali tartó, csavarok, tiplik) a kezelőpanel a falra is rögzíthető. A szereléshez a mellékelt tartozékkészletet használja, és az ábrán látható módon szerelje fel a fali tartót. Szükség esetén használjon a fal szerkezetének megfelelő speciális tiplit. A lyukak helyének bejelöléséhez a fali tartót használja vezetősablonként.
6 mm-es fúróval fúrjon 2, kb. 40 mm mély lyukat, egymástól vízszintesen 36 mm távolságra a falba.

Tegye be a tipliket.
Rögzítse a falra a tartót a két csavarral.
Ellenőrizze a tartó megfelelő rögzülését.
Ezután csúsztassa be a tartóba a kezelőpanelt úgy, hogy a fali tartó tartócsapjai a kezelőpanel vezetősínjeiben legyenek.
A sínbe való elhelyezés megkönnyítése érdekében először emelje a kezelőpanelt a fal mellett a tartó fölé, majd csúsztassa lefelé.

Csúsztassa bele teljesen a kezelőpanelt a tartóba. Ellenőrizze, hogy a kezelőpanel a tartóval párhuzamosan álljon és megfelelően rögzüljön.

 A döntés mértékének beállítása
A kezelőpanel a fali tartóban elforgatható, s ezáltal a döntési szöge beállítható. A rögzítés megakadályozza, hogy a kezelőpanelt a tartóból megdöntött helyzetben ki lehessen venni. Hajtsa teljesen előre a kezelőpanelt, mielőtt a fali tartóból kiveszi!

Alternatív falra szerelés
A fali tartót a kétoldalas ragasztóval is rögzítheti a falon. Ehhez a falfelület tiszta és száraz kell legyen. A ragasztás lehetővé teszi, hogy a kezelőpanelt csempére, üvegre, műanyagra, illetve sok más egyéb aljzatra rögzíthesse.
Távolítsa el a fali tartó hátlapján lévő ragasztócsík védőfóliáját.
A fali tartót nyomja erősen a falhoz.
Ellenőrizze a tartó megfelelő rögzülését.
A fali tartó ragasztócsíkkal történő felragasztása után legalább 1 órát várjon, mielőtt a kezelőpanelt a tartóban elhelyezi!Információk
A mérés elve A mérleg a bioelektromos impedanciaanalízis (BIA) elve alapján működik. Ennek során jelentéktelen nagyságú, érzékelhetetlen és teljesen veszélytelen árammennyiség segítségével másodpercek leforgása alatt meghatározza a test összetevőinek az arányát. Az elektromos ellenállás (impedancia) mérésével, valamint az állandók és az egyéni paraméterek (életkor, testméret, nem, aktivitás mértéke) figyelembe vételével megállapítható a testzsír részaránya, valamint a test több más paramétere is.
Az izomszöveteknek és a víznek jó az elektromos vezetőképessége, és alacsony az ellenállása. A csont- és a zsírszövet ezzel szemben alacsony vezetőképességgel rendelkezik, mivel a zsír- és csontsejtek nagyobb ellenállásuk miatt az áramot alig vezetik. Emellett - az ellenállás még pontosabb meghatározása érdekében - a mérleg két frekvenciát használ. Ezek az eltérő frekvenciák a sejtmembránra és a test víztartalmára eltérő hatással vannak. Emellett a testtel való elektromos kapcsolatot 4 kézi és 4 lábelektróda biztosítja, mely jóval pontosabb mérést és ezáltal pontosabb elemzést tesz lehetővé.
Ez az érzékeny méréstechnika teszi lehetővé, hogy a megismételt mérések során a kapott értékek egymástól csak csekély mértékben különbözzenek. Ennek oka az ellenállás mérése során bekövetkező eltérések (pl. a kezek és lábak más részei kerülnek az elektródákkal elektromos kapcsolatba, vagy a víz eloszlása változik meg a szervezetben). Vegye figyelembe, hogy a diagnosztikai mérleggel meghatározott értékek csupán megközelítőleg tükrözik a test tényleges gyógyászati és analitikai értékeit. A testzsír, a testvíz és az izom részarányát, valamint a csontfelépítést csak szakorvos tudja - gyógyászati módszerek (például CT) segítségével - nagy pontossággal megállapítani.

Mérési eljárások
Az elemzés az alábbi módon végezhető el:
Felső testfél: A kezelőpanelt fogja meg kézzel, miközben a mérlegre cipővel rááll.
Alsó testfél: A kezelőpanelt hagyja a helyén (pl. a mérlegen), és fitneszedzője álljon rá a mérlegre.
Felső és alsó testfél: A kezelőpanelt fogja meg kézzel, és mezítláb álljon rá a mérlegre. Ebben a bevezetőben a felső és alsó testfél mérését ismertetjük. Ha a kezelőpanelt a kezében tartja, a mérleg automatikusan levonja annak a súlyát a mért értékből.

Általános tudnivalók
Lehetőség szerint mindig ugyanabban a napszakban mérje meg magát (a legjobb időpont erre a reggel), WChasználat után, éhgyomorra, ruha nélkül, hogy összevethető eredményeket kapjon.

A mérés során fontos: A testzsír kiértékelését (alsó testfél esetén) mezítláb és enyhén benedvesített talppal kell elvégezni. A teljesen száraz talp pontatlan eredményekhez vezethet, mivel vezetőképessége csekély mértékű.
A mérés folyamata alatt egyenesen és nyugodtan álljon a mérlegen.
Szokatlan testi megerőltetés után várjon néhány órát.
Felkelés után várjon kb. 15 percet, amíg a testében lévő folyadék eloszlik.
Fontos tudni, hogy csak a hosszú távú változások számítanak. A néhány napon belül tapasztalható, rövid távú súlyeltéréseket többnyire csupán a folyadékveszteség okozza, a testünkben található víz azonban az egészséges életműködéshez szükséges.
Korlátozások
A testzsír, illetve egyéb értékek meghatározásakor a következő személyek esetén eltérő és irreális eredményeket kaphat:
kb. 10 év alatti gyermekek,
versenysportolók és testépítők,
terhes nők,
lázas, dialíziskezelés alatt álló, ödémás tüneteket mutató vagy csontritkulásos betegek,
szív-ér rendszeri gyógyszereket szedő betegek,
értágító vagy érszűkítő gyógyszereket szedő betegek,
a teljes testmagassághoz képest a lábak esetében jelentős anatómiai eltéréseket mutató személyek (a lábak az átlagnál lényegesen rövidebbek vagy hosszabbak)  Beállítás
Mielőtt a mérleget használatba veszi, be kell állítania rajta az adatokat.

A készülék beállítása
Nyomja meg készenléti üzemmódban (dátum- és időkijelzés a kijelzőn) a [SET] gombot.
A beállítógombbal [V] válassza ki a „SET_UNIT (A készülék beállítása) menüpontot, majd nyomja meg a [SET] gombot.
A beállítógombokkal   válassza ki a megfelelő nyelv jelét (D, GB, F, E, I), majd nyomja meg a [SET] gombot.
A beállítógombokkalválassza ki a mértékegységet (kg, lb, st), majd nyomja meg a [SET] gombot.
A beállítógombokkalállítsa be a kívánt időkijelzést (24 vagy 12 órás), majd nyomja meg a [SET] gombot.
A beállítógombokkalállítsa be, hogy szeretné-e ki- vagy bekapcsolni a GUEST_MODE (vendég üzemmód) beállítást, majd nyomja meg a [SET] gombot. Befejezésképp a kijelzőn megjelenik a beállítások áttekintése.
A dátum és az idő beállítása
Nyomja meg készenléti üzemmódban (dátum- és időkijelzés a kijelzőn) a [SET] gombot.
A beállítógombbal [V] válassza ki a „SET_TIME (Az idő beállítása) menüpontot, majd nyomja meg a [SET] gombot.
Ekkor az évszám villogni fog a kijelzőn.
A beállítógombokkal egymás után állítsa be az évet, a hónapot, a napot, illetve a percet és az órát.
Az egyes adatok bevitele után nyomja meg a [SET] gombot. A felhasználói adatok beállítása A testzsírhányad és más értékek meghatározásához meg kell adnia néhány adatot saját magáról. A mérleg 10 felhasználói tárhellyel rendelkezik, melyeken az Ön és például családtagjai beállításai tárolhatók, illetve hívhatók le. Emellett egy „GUEST (vendég) üzemmód is rendelkezésre áll (amennyiben be van kapcsolva), melyben a beállítások és mért értékek nem kerülnek mentésre. Vendég üzemmódban a mentés, a trendkijelzés és az átlagszámítás funkciók nem érhetők el.
Nyomja meg a [SET] gombot.
Válassza a „SET_USER (Személy módosítása) lehetőséget és nyomja meg a [SET] gombot.
A beállítógombokkal válassza ki a kívánt személyt, majd nyomja meg a [SET] gombot.
Ha már vannak elmentett beállítások, akkor ezek megjelennek a kijelzőn. Ha nincsenek beállítások elmentve, úgy ezek egy új felhasználói tárhelyre kerülnek elmentésre.
A következő beállításokat végezheti el:
Felhasználói adatok
Beállítási értékek Nem -  férfi , nő
Magasság 100 - 250 cm (3’-03 - 8‘-02)
Születésnap Év, hónap, nap Aktivitás mértéke 1 - 5 Célsúly beállítható, kg-ban (a grafikus ábrázoláshoz)

Az értékek módosítása: nyomja meg agombokat, illetve a gyors váltáshoz tartsa őket lenyomva.
A beállított érték elfogadása: Nyomja meg a [SET] gombot. Az összes adat megadása után a mérleg készen áll a mérésre. Ha ezt követően nem végez más tevékenységet, a mérleg automatikusan kikapcsol. Az aktivitás mértéke Az aktivitás mértékének a kiválasztásakor a közép- és hosszú távú szemlélet a döntő. Csak akkor lehet a testzsírt és a többi értéket mérni, ha minden paramétert megadott.

Aktivitás
mértékeFizikai aktivitás1Nincs. 2Csekély: kevés és könnyű fizikai megerőltetés (pl. séta, könnyű
kerti munka, tornagyakorlatok). 3Közepes: hetente legalább 2-4 esetben, alkalmanként kb. 30
perces fizikai megerőltetéssel járó mozgás. 4Magas: hetente legalább 4-6 esetben, alkalmanként kb. 30
perces fizikai megerőltetéssel járó mozgás. 5Nagyon magas: intenzív testi megerőltetés, intenzív edzés vagy
kemény fizikai munka naponta, alkalmanként legalább 1 órán át. A kijelző jelzései

Áttekintés
1 Idő, dátum, felhasználó

2 Súly értékeléssel
Súly

3 Elemzési adatok (részben ér tékeléssel)
Testzsír

Testvíz

Izomhányad

Csonttömeg

4 Menü:
Az aktuális mérések áttekintése

Trendkijelzés

A felső/alsó testfél testzsír- és izomarányának részletes megjelenítése

tárolt mérések, 1 – max. 30

Átlagértékek

Energiaigény

￿ Az aktuál is menüpont megjelölése
A készülék kezelése

A testsúly mérése
1. A mérleg bekapcsolása
Nyomja meg a kezelőpanelen a  gombot. Ekkor megjelenik a mérlegen a 0.0 kg kijelzés. A mérleg ezzel készen áll a használatra.

2. Mérés (diagnosztika nélkül)
Állítsa a mérleget egy vízszintes, stabil felületre. A helyes mérés feltétele a stabil felület.
Álljon rá a mérlegre. A mérlegen kijelzője [3] zölden világítani kezd. Mindkét lábát egyenletesen terhelve, nyugodtan álljon a mérlegen. Lehetőleg a mérleg két széléhez közel álljon, és úgy, hogy a mérleg ne billegjen. Ha a kezelőpanelt a kezében tartja, a mérleg automatikusan levonja annak súlyát (300 g) a mért értékből.

Sikeres mérés után a mérési eredmény kb. 10 másodpercig
látható a kijelzőn.
Ha lelép az állófelületről, a mérleg néhány másodpercen belül kikapcsol. Ekkor a
kijelzés [3] is kialszik. Ilyenkor a mért érték nem tárolódik.
Elemzés elvégzése
1 A mérleg bekapcsolása
Nyomja meg a kezelőpanelen agombot. Ekkor megjelenik a mérlegen a 0.0 kg kijelzés.

2 Diagnosztika
A bekapcsolás után a jobb oldali gombmegnyomásával válassza ki a kívánt felhasználót (1-10).
Ehhez adott esetben ismét nyomja meg a gombot.
Nyomja meg a [SET] gombot vagy várjon 3 másodpercig. A kijelzőn megjelenik a mérési képernyő.

Ha a „Guest felhasználó aktív, úgy a felhasználói adatokat minden mérés
előtt meg kell adnia. Vendég üzemmódban a felhasználói adatok és a
mérési értékek nem tárolódnak. A vendég üzemmódot ki és be tudja
kapcsolni (lásd: 9. oldal).
Álljon rá mezítláb a mérlegre, és fogja meg szilárdan a kezelőpanelt. Ha a kezelőpanelt a kezében tartja, a mérleg automatikusan levonja annak súlyát (300 g) a mért értékből.

A kezelő elülső részét a keze hüvelykujj
alatti részével, a hátsó elektródákat pedig
az ujjaival nyomja erősen.

Az elemzéshez szükséges ellenállásmérés a testsúly mérése után
történik. A felső testfél esetén ehhez a kezelőpanelen, az alsó testfél
esetén pedig a mérlegen lévő elektródák használatosak. Ezalatt a
kijelzőn a testen áthaladó áramra utaló jelzés látható.

Fontos!
Mindkét lábát egyenletesen terhelve, nyugodtan álljon a mérlegen. Ügyeljen rá, hogy
ne érjenek egymáshoz a lábfejei, lábai, a vádlik és a combok, különben a mérés nem
lesz pontos. Ennek megelőzésére viselhet például egy laza nadrágot is. Az eredmény
A kijelzőn megjelenik az áttekintő nézet.
Az eredmények kiértékelését a 15. oldalon ismertetjük.
Kikapcsoláskor a mérési értéket a készülék automatikusan elmenti. Ha egy napon belül több mérést is végez, úgy csak a legutolsó érték kerül tárolásra. A mért értékek elemzése sikeres mérés után

Grafikus ábrázolás
Súly
Az almenükre, illetve a memóriára való váltáshoz nyomja meg a kezelőpanelen a Menü gombot [V].
Testsúlyának alakulása mérésről mérésre ábrázolódik. Az új mért értékek jobbról adódnak hozzá az ábrához. A referenciavonal a célként megadott testsúlyt jeleníti meg.

Testzsír
Agombokkal váltson át a testzsír kiértékelésére. A testzsír alakulása mérésről mérésre ábrázolódik. A referenciavonal az összes testzsírmérés átlagértékét jelöli, a csíkok pedig azt jelzik, hogy az értékek ettől felfelé vagy lefelé térnek el.

A testsúly alakulásának megjelenítéséhez meg kell adjon egy célsúlyt (lásd 8. oldal). A célsúly tetszőleges időpontban megváltoztatható.

Felső és alsó testfél
Testzsír

A felső/alsó testfél részletes megjelenítéséhez a kezelőpanelen nyomja meg a [V]gombot.
A testzsír aktuális mérési eredményei megjelennek az egész testre vonatkoztatva, valamint a felső és alsó testfélre felosztva is.

Izomtömeg
Az izomtömeg részletes megjelenítésére agombokkal válthat át. Csak az aktuális mérési eredmények jeleníthetők meg, a korábbi, elmentett adatok nem.
A tárolt értékek megjelenítése
A kezelőpanelen a [V] gombot megnyomva tud a memóriára átváltani.
A kijelzőn megjelenik az áttekintő nézet. Fent látható a mérés dátuma és a memória tárhelyszáma. A (03-03) érték például az összesen foglalt 3 tárolóhelyből a harmadikat (=utolsót) jelenti.
A tárolóhelyek között agombokkal válthat.

Átlagértékek
A kezelőpanelen a [V] gombotmegnyomva tud az átlagértékekreátváltani. Ekkor a tárolt mérésekhez az összesátlagérték megjelenik. Fent a legelső és a legutolsó mérésdátuma látható.

Energiaigény
A kezelőpanelen a [￿] gombotmegnyomva tud a Kcal értékekreátváltani. Itt a kiszámított elméletialapanyagcsere (BMR) és aktívanyagcsere (AMR) értékei jelennekmeg Kcal egységben mérve.

A mérési memória megjelenítése készenléti üzemmódban
A lekapcsolás során a mérési értékek az elemzés után automatikusan tárolódnak. Minden felhasználónak 30 tárolóhely áll rendelkezésére.
A tárolóhelyek között agombbal válthat.
Válassza ki a kívánt felhasználót agombbal. Ehhez adott esetben ismét nyomja meg a gombot.
A kezelőpanelen nyomja meg agombok valamelyikét az elemzésre, illetve az almenükre (pl. BF váltás, ) súly között való átváltáshoz. Adatok törlése
1 Felhasználó törlése minden beállításával és tárolt értékével együtt
A bekapcsolás után válassza ki a kívánt felhasználót agombbal. Ehhez a gombot adott esetben többször is meg kell nyomni. Végül nyomja meg a [SET] gombot.
Ha a kijelzőn megjelenik a 0,0 érték, a felhasználó törléséhez nyomja le a [SET] gombot 5 másodperc hosszan.
Agombokkal válassza ki a „Yes (Igen) lehetőséget, és erősítse meg a választást a [SET] gomb megnyomásával. Ha nem szeretné a felhasználót törölni, a „No (Nem) lehetőséget válassza ki a [SET] gomb megnyomása előtt. Ilyen módon ennek a felhasználónak minden beállítása és mért értéke törlődik.

2 Egy adott felhasználó egyes tárolt eredményeinek a törlése
Válasszon ki a mért értékek memóriájából („Mem) egy értéket, és a törléséheznyomja meg röviden a [SET] gombot a kezelőpanelen. Ezt közvetlenül a méréselvégzése után is meg tudja tenni.
Agombokkal válassza ki a „Yes (Igen) lehetőséget, és erősítse meg aválasztást a [SET] gomb megnyomásával. Ha nem szeretné az értéket törölni, a„No (Nem) lehetőséget válassza ki a [SET] gomb megnyomása előtt.
3 Egy adott felhasználó minden tárolt eredményeinek a törlése
Nyissa meg a mért értékek memóriáját („Mem), és az összes érték törléséheznyomja meg kb. 3 másodperc hosszan a [SET] gombot a kezelőpanelen.
Agombokkal válassza ki a „Yes (Igen) lehetőséget, és erősítse meg aválasztást a [SET] gomb megnyomásával. Ha nem szeretné az értékeket törölni, a „No (Nem) lehetőséget válassza ki a [SET] gomb megnyomása előtt. A mérleg kikapcsolása (készenléti üzemmód)
Megvárhatja, míg a kijelző magától kikapcsol (kb. 45 másodperc után), vagy a kijelző manuális kikapcsolásához a kezelőpanelen nyomja meg agombot. A dátum és az idő ekkor is látható marad. Áramtakarékos üzemmód
Nyomja le egyszerre 10 másodperc hosszan amenügombokat. Ekkor a dátum és az idő kijelzése is eltűnik a kijelzőről.
A visszakapcsolásához nyomja le egyszerre 10 másodperc hosszan amenügombokat. Az eredmények értékelése
Testzsírhányad
A testzsírhányad a kijelzőn ábrázolódik, és sávdiagram formájában értékelődik. Az alábbi táblázatban szereplő testzsírhányad-értékeket tekintse irányadónak (további tájékoztatásért forduljon orvosához!).

Sportolók esetében gyakran alacsonyabb értékek állapíthatók meg. A
sporttevékenységtől, az edzés keménységétől és a testi adottságoktól függően olyan
értékeket is el lehet érni, amelyek még a megadott irányszámok alatt maradnak. Vegye
figyelembe azonban, hogy a rendkívül alacsony értékek az egészséget veszélyeztető
állapotra utalhatnak. Testvízhányad
A testvíz részaránya normál esetben a következő százalékos értékek között mozog:
Férfi

A testzsír viszonylag kevés vizet tartalmaz. Emiatt a magas testzsírhányaddal rendelkező személyek esetén a test víztartalma alacsonyabb lehet az irányértéknél. A hosszú távú erőkifejtést igénylő sportok művelői viszont az irányadó értékeket kis zsírhányaduk és nagy izomhányaduk miatt túlléphetik.

Az ezzel a mérleggel megállapított testvíztartalomból nem lehet - például az életkortól függő vízretencióval kapcsolatban - orvosi következtetéseket levonni. Ezekkel kapcsolatban érdeklődjön orvosától. Alapvetően a magas testvízhányad elérésére kell törekedni. Az izomhányad mérése
Az izom részaránya normál esetben a következő százalékos értékek között mozog:

Csonttömeg
Csontjaink testünk többi részéhez hasonlóan természetes fel- és leépülési, valamint öregedési folyamatoknak vannak kitéve. A csonttömeg gyermekkorban gyorsan növekszik, és a 30–40 év közötti életkorban éri el a maximumot. Az életkor előrehaladtával ezután a csonttömeg ismét valamelyest csökken. Egészséges táplálkozással (elsősorban kalcium és D-vitamin bevitelével) és rendszeres testmozgással ez a leépülési folyamat némileg kitolható, de emellett tudatos izomépítéssel is fokozhatja csontvázának stabilitását. Fontos tudni, hogy ez a mérleg nem a csontok kalciumtartalmát mutatja ki, hanem a csontok valamennyi összetevőjének a súlyát határozza meg (szerves anyagok, szervetlen anyagok és víz). A csonttömeg alig befolyásolható, viszont a befolyásoló tényezőktől (súly, magasság, életkor, nem) függően kis mértékben ingadozik. Nincs hozzá elfogadott irányelv vagy ajánlás.

Figyelem
A csonttömeg nem tévesztendő össze a csontsűrűséggel. A csontsűrűség csak orvosi vizsgálattal (pl. CT, ultrahang) határozható meg. Ezért ezzel a mérleggel nem lehet következtetéseket levonni a csontok és a csontkeménység változásaira (pl. oszteoporózis).

Alapanyagcsere
Az alapanyagcsere (BMR = Basal Metabolic Rate) az az energiamennyiség, amelyet a szervezet teljes nyugalomban az alapfunkciók fenntartására elhasznál (pl. 24 órás ágyban fekvés esetén). Ez az érték alapvetően a testsúlytól, a testmagasságtól és az életkortól függ. A mérlegen a kcal/nap-ban mért érték jelenik meg, és a Harris-Benedict-képlet alapján számítódik ki. Erre az energiamennyiségre a szervezetnek mindenképpen szüksége van, így ezt evés és ivás formájában a szervezet rendelkezésére kell bocsátani. Ha valaki tartósan ennél kevesebb energiát vesz magához, akkor annak az egészséget károsító hatásai is lehetnek.

Aktív anyagcsere
Az aktív anyagcsere (AMR, Active Metabolic Rate) az az energiamennyiség, melyet a test aktív állapotban naponta elfogyaszt. Az ember energiaszükséglete a fizikai aktivitás növekedésével emelkedik, ezt a diagnosztikai mérleg a megadott aktivitási mérték (1-től 5-ig) alapján határozza meg. Az aktuális testsúly megtartásához az elhasznált energiát evés és ivás formájában vissza kell juttatnia a szervezetbe. Ha valaki hosszabb időn keresztül kevesebb energiát vesz fel, mint amennyit elfogyaszt, akkor a szervezete a különbséget lényegében a test zsírtartalékaiból pótolja, és a testsúly csökken. Ha viszont valaki hosszabb időn keresztül több energiát vesz fel, mint amennyire a számított aktív anyagcsere alapján szüksége van, akkor szervezete nem lesz képes az energiafelesleg elégetésére, ez a felesleg zsír formájában lerakódik, vagyis növekszik a testsúly. Az eredmények időbeli összefüggése
Vegye figyelembe, hogy csak a hosszú távú változások számítanak. A néhány napon belül tapasztalható rövid távú súlyváltozásokat többnyire csupán a folyadékveszteség okozza. Az eredmények értékelése függ a teljes testsúly, valamint a százalékos testzsír-, testvíz- és izomhányad változásaitól, illetve az időtartamtól, amely alatt ezek a változások bekövetkeznek. A néhány napon belül bekövetkező, hirtelen változásokat meg kell különböztetni a középtávú (néhány hét alatt lezajlódó) és a hosszú távú (hónapokat igénybe vevő) változásoktól. Alapszabálynak tekinthető, hogy a testsúly rövid távú változásai szinte kizárólag a test víztartalmának változásait mutatják, míg a közép- és hosszú távú változások már a test zsírtartalmát és izomhányadát is érinthetik.
Amennyiben rövid távon csökken a testsúlya, testének zsírtartalma pedig emelkedik vagy stagnál, akkor csupán vizet veszített – például edzés, szaunázás vagy egy gyors súlyvesztésre korlátozódó fogyókúra miatt.
Ha a testsúlya középtávon növekszik, a testzsírtartalom pedig csökken vagy stagnál, ez azt jelenti, hogy értékes izomtömegre tett szert.
Amennyiben testsúlya és testének zsírtartalma egyaránt csökken, akkor hatékony a diéta és zsírtömeget veszít.
Ideális esetben diétáját testmozgással, erőnléti vagy erősporttal egészítse ki. Így középtávon növelheti izomhányadát.
A testzsír, a testvíz és az izomhányad nem adható össze (az izomszövet testvíz összetevőket is tartalmaz). Mért értékek átvitele számítógépre

A mérleg kezelőpanele beépített számítógépes csatlakozóval (USB-port) rendelkezik, mely lehetővé teszi a készüléken tárolt mérési értékek Windows XP vagy Windows Vista operációs rendszerrel rendelkező számítógépre történő átmásolását. A számítógépen a Microsoft Excel program megléte is szükséges. A csatlakozót a kezelőpanel jobb oldalán találja meg. További információkat a számítógépes program használati útmutatójában talál.

Megjegyzések:
Az értékek megfelelő kiértékelése csak a dátum és idő helyes beállítása után lehetséges.
Adatátvitel közben nem végezhető mérés.
A mért értékek átmásolás után a kezelőpanelen továbbra is megtalálhatók.
Ha egy felhasználó esetén mind a 30 hely foglalt, megjelenik a kijelzőn a „Memory_full (A memória tele) felirat. A kezelőpanel megjelöli a legutóbb átmásolt adatokat. Ha egy felhasználó esetén további 30 új
tárolóhely is betelik, ismét megjelenik a kijelzőn a „Memory_full (A memória tele) felirat.
Az egyes adatokat tetszőleges időpontban átmásolhatja a számítógépre.
A program kezelése
Telepítse a kiértékelő programot a számítógépére a program használati útmutatójában leírtaknak megfelelően.
A kezelőpanel ehhez készenléti üzemmódban kell legyen (a dátum és az idő látható a kijelzőn). A kábel megfelelő végét csatlakoztassa a számítógépe szabad USBcsatlakozójához. Csatlakoztassa a kábel Mini-USB csatlakozóját a kezelőpanel jobb oldalán lévő aljzatba.
A kijelzőn megjelenik a „CONNECTED VIA_USB felirat és a számítógép hangjelzést ad. Az első csatlakozás során a „USB-HID magától telepítésre kerül. A kezelőpanel ekkor 30 másodpercig készen áll az adatok átvitelére.
Kövesse a számítógépes programban, illetve annak a használati útmutatójában található utasításokat az adatátvitelhez és a mért értékek kiértékeléséhez.
Az adatátvitel befejezése után húzza ki a Mini-USB csatlakozót a kezelőpult USB-aljzatából.
Várjon pár másodpercet, míg a kezelőpanel automatikusan kikapcsol. A kezelőpanel elemcsere-kijelzéssel rendelkezik. Amennyiben a kezelőpanelben lévő elem gyenge, a kijelzőn megjelenik a  ikon. Ha a mérlegben lévő elem gyenge, a kijelzőn a ikon lesz látható. Ilyen esetben az elemeket ki kell cserélni.
Megjegyzés:
Elemcserénél azonos típusú, márkájú és kapacitású elemeket használjon.
Az összes elemet mindig egyidejűleg cserélje ki.
Ne használjon újratölthető akkut.
Nehézfémmentes elemeket használjon. A készülék tisztítása és ápolása
A mérési értékek pontossága és a készülék élettartama a gondos kezeléstől függ. A készüléket ajánlatos rendszeresen megtisztítani.
A készülék tisztításához használjon nedves törlőkendőt, amelyre szükség esetén kevés mosogatószert is cseppenthet. Ne használjon hegyes tisztítóeszközt, és soha ne tartsa víz alá a készüléket.
Figyelem
Soha ne használjon maró hatású oldóés tisztítószereket!
A készüléket soha ne merítse vízbe!
A készüléket ne tisztítsa mosogatógépben!Mi a teendő probléma esetén?

Ha mérés közben a mérleg hibát jelez, a következő üzenetek jelennek meg.

Képernyő-kijelzésHibaA hiba elhárításaERROR:_OVERLOADA mérleg 150 kg-os maximális
teherbírását túllépte. A mérleget csak 150 kg-ig terhelje. LOW_BATTERYAz elem majdnem teljesen lemerült. Cserélje ki az elemeket
(lásd 5 és 19 oldal). MEMORY_FULLMár 30 mérés tárolásra került. Másolja át az értékeket
számítógépre (lásd: 18. oldal). ERROR:_CONTACTAz elektródák és a talp közötti
elektromos ellenállás túl magas (pl.
bőrkeményedés miatt). Ismételje meg a mérést mezítláb.
Enyhén nedvesítse meg a talpát.
Szükség esetén távolítsa el a talpán
lévő bőrkeményedést. ERROR:_DATAA BIA mérés sikeres volt, de a test
zsírtartalma a mérhető tartományon
kívül esik (kisebb mint 5% vagy
nagyobb mint 50%). Ismételje meg a mérést mezítláb,
vagy nedvesítse meg kissé a talpát.
Adott esetben állítsa át az aktivitási
fokot. A kijelző nem működikA kezelőpanelben lévő elemek
teljesen lemerültek. Ellenőrizze, helyes-e a polaritás,
(lásd 6 oldal)A kezelőpanelben lévő elemeket nem
jól tette be.
A mérés nem lehetséges

A hiba lehetséges okaA hiba elhárításaA mérlegre való fellépés előtt nem
kapcsolta be a kezelőpanelt. Mérés előtt először a kezelőpanelt kapcsolja be. Adott
esetben várjon 30 másodpercet és azután ismételje meg
a mérést. A mérleg és a kezelőpanel közötti
rádiókapcsolatot valami zavarja. Helyezze be ismét az elemeket a mérlegbe s a
kezelőpanelbe.
Tartson nagyobb távolságot az alábbi elektromágneses
hullámforrásoktól: nagyfeszültségű vezetékek, tévé és
számítógép, fitnesz eszközök, mobiltelefonok, időjárásfigyelő
állomások. A kezelőpanel túl messze van a
mérlegtől. Csökkentse a mérleg és a kezelőpanel közötti
távolságot. A maximális távolság 2 méter. A mérlegben lévő elemek lemerültek,
vagy rosszul vannak elhelyezve. Cserélje ki az elemeket (lásd 6. oldal), illetve ellenőrizze,
hogy a polaritásnak megfelelően lettek-e elhelyezve.
Hibás súlymérés

A hiba lehetséges okaA hiba elhárításaA mérlegen hibásan van
beállítva a nullpont. A mérleget a mérés előtt aktiválja a láb rövid időre történő
ráhelyezésével, míg világítani nem ke Így is ismerheti: BF100
Vélemények
Kérdezz felelek

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.

^